W ca?ym procesie transformacji niezmiernie wa?n? rol? odgrywa szyszynka , warto o niej troch? wi?cej si? dowiedzie?....
KRYSZTA?OWA KOMNATA - SZYSZYNKA Forum
http://przebudzeniduchowo.wordpress.com/ Strona
Szyszynka jest najbardziej mistycznym gruczo?em, który ulokowany jest w mózgu cz?owieka.
Uto?samiana równie? cz?sto z szóst? czakr? - Ajna lub z tz, trzecim okiem.
Mistycy twierdz?, ?e uruchomienie tego gruczo?u otwiera w cz?owieku wielkie zdolno?ci telepatyczne.
W ?wiecie fizycznym u?ywamy swoich fizycznych oczu, s?u?? do postrzegania ?wiata materialnego.
Otwarcie trzeciego oka daje wgl?d w g??b niewidzialnego ?wiata spirytualnego.
Otwiera w cz?owieku mistyczn? moc.
Trzecie oko inaczej jest zwane wewn?trznym okiem (widzeniem).
Szyszynka (pineal gland) jest ulokowany w centrum mózgu, male?ki gruczo? niczym ziarenko ry?u.
- unikalna anatomiczna cz??? mózgu.
Pod mikroskopem mo?na zauwa?y?, ?e dzieli si? na dwie pó?kule.
Dzisiejsza medycyna nie wie zbyt du?o na temat szyszynki, ale ju? staro?ytni grecy pisali,
?e ten male?ki gruczo? ??czy cz?owieka z Rzeczywist? Prawd?.
Aktywuje ?wiat?o i kontroluje ró?ne biorytmy w ciele, harmonizuje wiele funkcji np, pragnienie, g?ód, po??dania seksualne,
jest biologicznym zegarem w procesie starzenia.
Chocia? w normalnym ?yciu cz?owieka nie jest ten gruczo? dobrze rozpoznawany to jednak w ?yciu mistycznym sporo o nim wiadomo.
W starych ezoterycznych szkicach znaleziono, ?e ten punkt w mózgu jest linkiem mi?dzy dwoma ?wiatami: fizycznym i spirytualnym,
?e jest najsilniejszym ?ród?em energii jak? mo?e cz?owiek posiada?,
która daje supernaturalne w?a?ciwo?ci.
Mistycy nazywaj? szyszynk? siedzib? duszy.
Wa?y troszk? wi?cej ni? 0.1 gram.
U ma?ych dzieci jest ten gruczo? du?y ale w okresie dojrzewania kurczy si?.
W ?yciu fizycznym reguluje tak?e rytm snu.
W nocy zwi?ksza si? poziom melatoniny, który wytwarza szyszynka.
Dzi?ki melatoninie mo?emy spa?, ma du?e znaczenie podczas odpoczynku.
W momencie aktywacji tego gruczo?u dla cz?owieka jest to wezwanie do podró?y w wy?sze wymiary.
Rozwija trzecie oko i czakr? korony.
Nast?pnie otwiera kana? czystej prany - energii i wpuszcza j? do mózgu i ca?ego cia?a.
Wysoki poziom tej nowej energii o bardzo wysokiej wibracji powoli oddziela cz?owieka od ?wiata fizycznego,
przy??cza do nowego - spirytualnego.
Nie jest to dla cz?owieka ?atwy proces.
Inny poziom hormonów i zmiany na inne energie powoduje du?o emocjonalnych i fizycznych stresów w ciele i psychice.
Aktywuj?ca si? szyszynka i przysadka mózgowa zaczyna tworzy? now? uni? mi?dzy osobowo?ci? i dusz? cz?owieka.
Szyszynka jest tym instrumentem, który wytwarza w tym momencie odpowiednie pole magnetyczne.
Dwa ?ród?a energii - pozytywna i negatywna (m?ska i ?e?ska) ??cz? si? i wytwarzaj? w mózgu cz?owieka ?wiat?o.
Z??czenie si? tych dwóch energii daje wy?adowania elektryczne w mózgu
i wyzwala wysokie wibracje i ?wiat?o, dzi?ki temu cz?owiek mo?e podró?owa? astralnie w bardzo odleg?e wymiary.
Kiedy szyszynka wytwarza ju? ?wiat?o, na ?rodku czo?a u takiej osoby pojawia si? okr?g?y znak - jakby piecz??.
Po tym mo?na rozpozna?, ?e szyszynka w tym ciele jest ju? bardzo wysoko rozwini?ta.
Wszystkie zmys?y w ?wiadomo?ci fizycznej i spirytualnej osi?gaj? swoj? harmoni?.
Subtelne cia?o - dusza - przeskakuje z ni?szych partii cia?a ludzkiego i otwiera drzwi do mózgu.
Wtedy to w?a?nie w g?owie pojawia si? te? dziwny d?wi?k, sygna? otwieraj?cej si? szyszynki - kryszta?owej komnaty.
W czasie burzy obserwujemy najpierw wielk? b?yskawic? a pó?niej s?yszymy grzmot.
W tym procesie, co ja mog? powiedzie? z w?asnego do?wiadczenia, najpierw s?ysz? wielki szum, dziwny kryszta?owy d?wi?k, przypomina mi cz?sto - AUM,
moje ca?e cia?o zaczyna gwa?townie wibrowa? a par? sekund pó?niej fala wielkiego ?wiat?a
- niczym kolorowa b?yskawica zapala si? w moim ciele.
czasami ten b?ysk jest tak pot??ny, ?e a? wyrzuca mnie do góry, czuj? wielkie szarpni?cie.
Z pocz?tku obserwowa?am ?wiat?o jakby wokó? siebie i mia?am wra?enie, ?e idzie do mnie sk?d? z daleka. Czu?am si? tak jakbym by?a na wielkiej otwartej przestrzeni podczas burzy. Porównywa?am te? to zjawisko do wybuchu wielkiej bomby.
A pó?niej nagle którego? dnia zapali?o si? ?wiat?o we mnie. Zrobi?o to na mnie olbrzymie wra?enie.
Poczu?am si? jak neon. Najcz??ciej bywa brylantowo bia?e, czasami z?ociste ale równie? wielokrotnie widz? go w innych kolorach.
Jest pi?kne, niepowtarzalne, w jego blasku dostrzegam inne ?wiaty, lecz nadal ta jego wielka si?a mnie przygina do ziemi.
Trwa to ju? wiele lat i jak do tej pory nie przywyk?am jeszcze w pe?ni do tego nowego zjawiska.
Aktywacja trzeciego oka jest bardzo wa?na do pe?nego otwarcia wy?szej ?wiadomo?ci.
W tym samym czasie otwiera si? równie? u takiej osoby kosmiczna wiedza - m?dro??, doskona?a pami?? i dusza zaczyna podró?owa? poza cia?em.
Poprzez ?wiat?o Kundalini szyszynka ??czy dusz? z Bosko?ci?.
?wiat?o, które zaczyna wp?ywa? do g?owy z góry p?ynie przez Sutratma, sznur, którym po??czona jest dusza z cia?em.
Uruchomienie szyszynki uruchamia równie? z?oty sznur a po nim sp?ywa w mózg Boska Energia z najwy?szego planu.
Trzecie oko zwane te? okiem Shivy (organ spirytualnego spojrzenia) jest zwi?zany bardzo mocno z siódm? czakr? - koron?.
Czym mocniej rozwini?ta dusza tym mocniej rozwija si? cia?o fizyczne w procesie ewolucji, które dusza obecnie posiada.
Czym wy?ej otworzy si? mózg na spirytualn? ?wiadomo?? tym mniej jest taki cz?owiek skoncentrowany na ?yciu ziemskim.
A kiedy nast?pi w pe?ni aktywacja szyszynki nast?pi równie? naturalna jego separacja od ?wiata materialnego.
Wzrost ?wiadomo?ci - od cia?a emocjonalnego do wysoko luminuj?cego odbywa si? tylko wówczas kiedy wybudzi si? szyszynka.
Jak d?ugo ludzkie zmys?y, ego i osobowo?? b?d? rz?dzi? cz?owiekiem
tak d?ugo zatrzyma on w sobie energie ?wiadomo?ci fizycznej.
W chwili pojawienia si? ?wiat?a w g?owie jego ?wiadomo?? si? aktywuje.
Z biegiem czasu w ca?e cia?o te? stopniowo zaczyna wp?ywa? ?wiat?o, trawi je wielki p?omie?.
Wed?ug wszystkich religii, mitów i legend symbolem trzeciego oka jest trójk?t równoramienny z okiem w ?rodku,
cz?sto oznaczany 8-ma promieniami odbijaj?cymi si? od tego trójk?ta
- jest to symbol czasu, twórczo?ci i Najwy?szej ?wiadomo?ci.
Szyszynka ulokowana w mózgu przypomina dziwnym zbiegiem okoliczno?ci budow? Wielkiej Piramidy w Gizie, która jest centralnym punktem na Ziemi.
Aktywacja szyszynki rozpoczyna równie? proces rozwoju 12 nitek DNA.
Ten próg jest zwany inaczej - " czas do przekroczenia ",
automatyczny program, ??cz?cy dwa ?wiaty i pozwalaj?cy duszy cz?owieka na zako?czenie wielkiej w?drówki.
Uruchomienie procesu DNA
- program zamkni?ty w kodzie 11:11
- sekretnej liczby
i sekretnej geometrii ...
i z?otej spirali ....
wzrasta ...zmienia swój kszta?t ....
11:11 - synchronizuje ludzkie ?ycie, jest raportem w czasie ....
Cz?owiek w pe?ni przebudzony rozpoznaje swoj? to?samo?? i rozpoczyna swoj? now? podró?.
Pe?na ?wiadomo?? i wysoka wibracja nowych energii manfestuje si? pozytywnie we wszystkich dzia?aniach o?wieconego cz?owieka.
Nie?wiadomy umys? cz?owieka w?a?nie si? przebudzi? w kryszta?owej komnacie.
?ród?o:
http://www.vismaya-maitreya.pl/kundalini_krysztalowa_komnata_szyszynka.html