Szlakiem Marii Magdaleny….. ciekawe, nawet bardzo ciekawe, ale kto go tak naprawd? zna?
Niestety informacja o tej postaci jest tak samo sfa?szowana jak opowie?? o jej rudym kolorze w?osów !
MM. nigdy nie by?a ruda, „Czarna Madonna” to najbli?szy obraz MM. ale oczywi?cie nie ta znana nam z Cz?stochowy, bo to kiepski kicz i fa?sz, nawet nie odpowiednik pierwszego obrazu podarowanego klasztorowi.
Jak wygl?da?a MM? Jej wizerunki s? ukryte , jednak nie jest tajemnic? i? by?a kobiet? o ?niadej bardzo skórze, b??kitnych oczach i przepi?knych d?ugich kr?conych ciemno kasztanowych w?osach. Takie by?y inne kobiety w jej rodzie, zatem absolutnie nie ruda.
Jako dziecko MM. wygl?da?a mniej wi?cej tak….

3o lat ?ycia MM. w jaskini…. to ile mia?a lat jak wyp?yn??a z Judei i ile jak umar?a, ile jak urodzi?a ostatni? córk? Tamar? Wszystkie dzieci w tamtych czasach ze znacz?cych rodów MUSIA?Y urodzi? si? wedle rytua?u zakonnego z uwzgl?dnieniem „nieskalanego pocz?cia” ( nieskalane pocz?cie zgodne z przerwami 16 letnimi mi?dzy synami i 5 letnimi mi?dzy córkami w tym czasie abstynencja seksualna rodziców, ?yj?cych oddzielnie w swoich zakonach, matki mia?y prawo wie?? ?ycie ze swoimi dzie?mi) bo taka by?a zasada dziedziczenia rodowego w tamtych czasach. A, MM. mia?a czworo rodowych dzieci….

zatem czas 30 lat w jaskini to czysta bzdura. Owszem by?a w niej 3 lata nie 30, tak jak Moj?esz na pustyni 4 lata , a nie 40….

kto? bardzo lubi dopisywa? zera do cyferek.
No ale…..
Pierwszym rodowym dzieckiem , spadkobierczyni? przekazuj?c? genetyk? rodziców by?a córka Jezusa i MM. Saren, po 5 latach urodzi? si? im rodowy spadkobierca syn, nosi? imi? ojca, po 6 latach móg? by? sp?odzony drugi syn i tak si? sta?o.
W ma??e?stwach dynastycznych , a takim by? ich zwi?zek obowi?zywa?y ?cis?e zasady pocz?? rodowych oraz zawarcia zwi?zku ma??e?skiego. MM. urodzi?a pierwsz? córk? maj?c 16 lat po 6 latach zosta? pocz?ty 1 syn , po kolejnych 6 drugi syn, czyli w wieku 38 lat urodzi?a 2 syna. Córka Tamar by?a sp?odzona po 6 latach od narodzin drugiego syna , MM. mia?a wówczas 44 lata. Bo takie by?y warunki ?wi?tynne uznaj?ce dziedziczno?? rodowych dzieci, nikt nie odwa?y? by si? ich z?ama? , bo dzieci stawa?y si? wówczas „mamzerami’ czyli dzie?mi haliczaninie nieczystymi, ze skalanego pocz?cia, bez ?adnych praw rodowych, wyj?te poza nawias praw ?wi?tynnych.
Zatem najpierw powinno si? pozna? prawa i zwyczaje tamtych czasów ,policzy? dobrze nakazowe uwarunkowania, nast?pnie rozpoczyna? dyskusj? o historycznym rysie ?ycia jej bohaterów.
Ojcem drugiej córki MM. , Tamar nie by? Jezus ,po wydaniu na niego wyroku przez Sanhedrynu ( rytualnego mordu…. czyli kastracji, pozbawiaj?cej go mo?liwo?ci posiadania kolejnego potomka, córki, spadkobierczyni rodowej) Sanhedryn wyda? zwyczajowy nakaz ?eby ojcem zast?pczym dla kolejnego dziecka Jezusa sta? si? Jego m?odszy brat, znany pó?niej jako Józef z Arymatei.
Takie obowi?zywa?y zwyczaje w dawnej Judei , wydawano polecenie zawarcia „czasowego ma??e?stwa” w rodzinie by narodziny dziecka by?y absolutnie prawym aktem, dziecko za? mia?o prawa dziedziczenia rodowego.
W takim uk?adzie zosta?a sp?odzona druga córka MM. Tamar, pierwsza córka MM. i Jezusa ( og?oszon? za zmar?? w niemowl?ctwie , rodzice ukryli w Egipcie w Oazie Siwa na ?rodku pustyni. Strze?ona tam by?a przez ród matki i kap?anów jako nieznane nikomu zwyczajne dziecko , bowiem spodziewano si? zabicia jej , by nie przetrwa?a genetyka rodziców , ni prawa spadkowe linii rodowej Jezusa i MM.
Uda?o si? dziewczynka prze?y?a wysz?a za m?? mia?a dzieci , ta linia rodowa przetrwa?a do naszych czasów.
Druga córka MM., Tamar… by?a spadkobierczyni? rodow? dla drugiej linii genetycznej, ona równie? przetrwa?a do naszych czasów.
W tym miejscu odkryj? pewien rodowy sekret, Kathleen McGowan…… ( autorka ksi??ki „Oczekiwana”) wedle mojej wiedzy ( ja wiem ?e zostanie ona potwierdzona w 100% badaniem genetycznym) jest t? sam? energi? wcielon?, która urodzi?a si? 2000 lat temu jako Tamar. Tak Kathleen McGowan z dawnych czasów by?a córk? Marii Magdaleny ale jej ojcem nie by? Jezus , a jego m?odszy brat.
Gdy sko?czy?a 5 lat , jej ojciec mia? prawo zabra? j? od matki i wychowywa? sam. Tak te? zrobi? odp?yn? z ni? na Wyspy Brytyjskie i tam j? wychowywa? , Tamar by?a rudow?osa , odziedziczy?a kolor w?osów po ojcu.
?eby pozna? histori? Marii Magdaleny nie wystarczy pojecha? do Francji….

ale warto szuka? , warto odkrywa? i warto wzbogaca? swoj? kobieco?? wiedz? , któr? Ona dawno temu przekazywa?a…. pomimo to, ?e teraz jest ju? wiedza NOWA.
M?oda Maria Magdalena wygl?da?a mniej wi?cej tak…

Doda? trzeba b??kitne oczy i przepi?kne d?ugie kasztanowe kr?cone w?osy, jednak delikatno?? twarzy i egzotyka pi?kna jest zbli?ona.
Kiara.