Strony: [1]

JAK POWSTRZYMA? Z?O.......

• Kiara
  • Administrator
  • Ekspert
  • Wiadomo¶ci: 2458
JAK POWSTRZYMA? Z?O.......
« : Styczeñ 23, 2016, 15:16:48 »

1. JAK POWSTRZYMA? Z?O......

Czy jest sposób na powstrzymanie tej islamskiej inwazji na ca?y ?wiat?

Najpierw trzeba wej?? w g??bi? tego wieloaspektowego tematu, trzeba pozna? jego sens i cel, oraz zrozumie? mentalno?? tych , którzy go tworz?.

Najtrudniejszym b?dzie uzna? i? nie wszystko wiemy, ?e nie wszystko widzimy, ?e od tysi?cleci jeste?my mentalnie sterowani,?e nasi przywódcy w wi?kszo?ci wypadków wykonuj? polecenia zakulisowych zleceniodawców, Ci za? skorumpowani s? przez steruj?ce nimi wrogie CZ?OWIEKOWI CYWILIZACJE POZA ZIEMSKIE.. tak ju? poza ziemskie, ale maj?ce równie? swoje ukryte bazy na ziemi.

Trzeba wyj?? ponad religijne ramy ,religii , które cz?sto same z z siebie robi? Boga ( a robi? to wszystkie religie ) tylko nie wszyscy ludzie temu ulegaj?,s? tacy , którzy rozró?niaj? te subtelno?ci , traktuj? swoj? religi? jako drog? do doskona?o?ci, drog? do doskonalenia siebie i ?wiata.

To jest przeogromny i wieloaspektowy temat, którego analiza i wyp?ywaj?ca z tego wiedza powinna nas po??czy? zrozumieniem g??bszych jego aspektów. Bo tylko wspólnie , wszyscy LUDZIE razem mo?emy sobie poradzi?.

Po pierwsze, powinni?my zrozumie? ,?e problem , który si? pojawi? uderza i stara si? zniszczy? CZ?OWIEKA,osi?gni?cia naszej cywilizacji , niezale?nie od rasy, religii i miejsca zamieszkania na ziemi. Nie jest stworzony ( jak wi?kszo?? uwa?a) przez ?ydów, dotyka ich tak samo, a mo?e bardziej ni? innych, s? na celowniku od wieków, jako jedni z pierwszych do eksterminacji. Zdarzenia historyczne na przestrzeni wieków pokazuj? to doskonale, a mimo wszystko tworzona jest wokó? tej nacji otoczka najokrutniejszych istot na ziemi.
je?eli co? takiego dzieje si? w stosunku do kogo?... we mnie budzi to natychmiastowe podejrzenia ... i pytanie dlaczego? O co, w tym chodzi i kto, oraz co na takiej propagandzie zyskuje?
Kto przez wieki czerpa? korzy?ci z wojen miedzy lud?mi , dlaczego nas zawsze nimi dzielono, dlaczego tworzono nienawi?? do siebie. Co by by?o gdyby?my potrafili ?y? w zgodzie , wzajemnym szacunku , rozwijaj?c swoj? kultur??

Rozdzielono nas LUDZI we wszystkich mo?liwych aspektach ?ycia , wmawiaj?c jednym ?e s? lepsi od drugich , wymuszaj?c styl konkurowania mi?dzy sob? praktycznie o wszystko.
Rozbudzono w nas negatywne emocje zazdro?ci , zawi?ci i nienawi?ci wzajemnej. Miast pokazuj?c nam nasze inno?ci , umacnia? wzajemny szacunek dla odmienno?ci i zrozumienie innych warto?ci.
Ca?y czas w ró?nych rejonach ziemi tworzone s? wszelakie zagro?enia dla ?ycia , a strach który powoduj? wykorzystywany jest przeciwko CZ?OWIEKOWI.

A, gdy CZ?OWIEK przestanie si? ba? , to rzeczywisto?? mo?e zobaczy? inaczej, presja strachu zas?ania i ogranicza realny ogl?d sytuacji.
Zatem , czym wi?cej strachu jest generowanego na ziemi, tym ?atwiej jest nami kierowa?. Bo tworzona jest sztucznie opcja "silnych zbawców" do których CZ?OWIEK kieruje swoje pro?by i nadzieje ratunku.

Po za tym strach.... to niska wibracja energetyczna , która utrzymuje ?ycie na niskim poziomie.
Kiedy nie ma strachu .. jest rado??, spokój, mi?o?? , zrozumienie, wspó?praca , ogólnie mówi?c rozkwita DOBRO.
Wchodzimy na wy?szy stopie? naszej drabiny ewolucyjnej, przekraczamy dotychczasowy wymiar ?ycia...

Ewolucja Cywilizacji dotyczy WSZYSTKICH LUDZI BEZ WYJ?TKU ! Nie ma tak, ?e s? lepsi i gorsi .. jedni przejd? inni zostan? z powodu swojej etniczno?ci, czy miejsca ?ycia, albo koloru skory.
Wszyscy pochodzimy od JEDNYCH RODZICÓW , wszyscy jeste?my dzie?mi Stwórcy ... dla nas wszystkich istniej? te same kryteria rozwojowe, wszyscy w wielo?ci swoich inkarnacji ?yli?my w tych samych rodach, uczestniczyli?my w tych samych pi?knych i brzydkich zdarzeniach, byli?my zarówno dobrzy jak i ?li, pi?kni i brzydcy, Bo s? to do?wiadczenia niezb?dne w samorozwoju.
zatem dzisiaj nie jest najistotniejsze kim byle? wczoraj.... dzisiaj jest istotne kim jeste? dzisiaj. Jak poradzi?e? sobie ze swoimi s?abo?ciami, nieumiej?tno?ciami , jak zapanowa?e? nd swoimi negatywnymi emocjami?
Tylko TO jest wa?ne dzisiaj, co i jak robisz ,i ile dobra z tego p?ynie dla ciebie i innych ludzi?

cd...

Kiara
  • Kiara
  • Administrator
  • Ekspert
Odp: JAK POWSTRZYMA? Z?O.......
« Odpowiedz #1 : Styczeñ 23, 2016, 15:17:29 »

Adam Wojterkowski Te cywilizacje wg mojej teorii mog? by? ?wiatami równoleg?ymi, na innych g?sto?ciach, wcale tu baz nie musz? mie?. Oni tu s?...
  • Kiara
  • Administrator
  • Ekspert
« Odpowiedz #2 : Styczeñ 23, 2016, 15:18:09 »

Maciej Grzesiak je?li przyj??, ?e zeszli?my na Ziemi? w celu nabrania do?wiadczenia dok?adnie takiego, jakie otrzymujemy, to to co dzieje si? w kwestii inwazji islamu jest nasz? nauk?, któr? sami sobie wybrali?my do prze?ycia, do do?wiadczenia.
najwa?niejsze wydaje mi si? zachowanie spokoju, nie poddawanie si? emocjom, wydatkom energii, któr? przecie? wszystko w swojej podstawowej wersji jest.
najlepsz? broni? na "wroga" to zbombardowanie go wi?zk? czystej mi?o?ci.
  • Kiara
  • Administrator
  • Ekspert
« Odpowiedz #3 : Styczeñ 23, 2016, 15:19:31 »

Adam Wojterkowski Iskra Bo?a .. to jest ogie? ?ycia, nasza Energia / Duch który wciela si? w materie i powoduje jej o?ywienie. Natomiast genetyka odpowiada za budow? cia?a materialnego, za jego w?a?ciwo?ci i mo?liwo?ci duchowo , fizyczne, oraz wygl?d fizyczny.
To co otrzymali?my od Anu.. NA ..kI .. ( ANU .. NA .. KI.. znaczy MATKA NIEBA I ZIEMI ... czyli ,MATRYCA DLA CIA? ENERGETYCZNYCH I CIA?A FIZYCZNEGO ) to sekwencje DNA , które oni ju? rozwin?li na drodze swojego rozwoju, a cz?owiek na ziemi jeszcze tego nie osi?gn??.
Bo ?ycie na ziemi jest du?o m?odsze od ?ycia w kosmosie.
To by?o przyspieszenie ewolucyjne rozwoju cywilizacji ziemskiej ,swoj? drog? pi?kny dar nie widz? w tym nic negatywnego.
Ziemia jest jak przecudny ogród botaniczny , stworzona od podstaw jako ?rodek dydaktyczny do poznawania wiedzy duchowej praktycznie.
Zag?szczono energi? w posta? pierwiastków i elementów spojono je moc? 4 ?ywio?ów umieszczaj?c wewn?trz 7 , a w?a?ciwie 14 g?ównych wirów energetycznych ( 7 jest ich aspektów ?e?skich magnetycznych i 7 aspektów m?skich , elektrycznych) oprócz tego jest cale mnóstwo pomniejszych , równie niezb?dnych.

Wszystkie one s? po??czone miedzy sob? LEY LINES .. czyli ?wiat?owodami przez które p?ynie ca?y czas energia. Ka?dy g?ówny wir ma zasilaj?c? go swoj? energi? wzorcow? planet?.
W odpowiednich porach roku jest ustawienie optymalne, osiowe ( k?t prosty w stosunku do centrum wiru na ziemi i planety, matki ) , która przekazuje mu najwi?ksz? moc.
Wymiary to przechodzenie ziemi przez przestrzenie energetyczne ( zawsze maj? swoje granice od... do) podzielone na trzy poziomy.
Zatem ka?dy jeden wymiar zawsze ma 3 poziomy. A ?wiaty równolegle... ten temat dotyczy przed wszystkim 3 minionych cywilizacji III WYMIARU.
To dosy? specyficzna historia, która polega?a zawsze na cofaniu naszego rozwoju w III Wymiarze jakim? kataklizmem praktycznie do zera .
Zacierano zawsze ca?? histori? poprzedniej cywilizacji na planie fizycznym , ale jej wzorce na planie energetycznym by?y nadal , tam nie ko?czy?o si? ?ycie, które nie mog?o ju? mie? dost?pu do dalszego ci?gu fizyczno?ci , bo ona by?a unicestwiana.
Przekraczanie ?wiata energetycznego do fizycznego odbywa?o si? i odbywa nadal portalami .. wrotami , które w okre?lonym czasie ??cz? si? czasowo z naszym ?wiatem.
S? to krótkie czasami tylko kilku godzinne mo?liwo?ci otwierania portali.

W tamtych wymiarach ?ycie toczy si? wedle innego scenariusza ni? u nas. Ale w ka?dym z nich ?yje nasz aspekt energetyczny ( je?eli urodzili?my si? w czasach jego istnienia) , tak jeste?my postaciami wielowymiarowymi.
Jednak ?adna z tych energetycznych wersji nas , tak naprawd? nie ma wp?ywu na nas obecnych! Tylko TU i TERAZ materialne ma prawo decyzji i wp?ywu na wszystko co by?o jest i b?dzie.
TYLKO DUSZA w materialnym ciele fizycznym MO?E DOKONYWA? ZMIAN EWOLUCYJNYCH, zatem tylko MY TERAZ na ziemi mamy wp?yw na wszystkie procesy kosmiczne jakie zachodz?.
Nikt , kto nie ma cia?a fizycznego TERAZ nie ma prawa ingerowa? w przysz?o??, dlatego te wszystkie niematerialne byty z tak? zapalczywo?ci? usi?uj? manipulowa? podszeptami LUD?MI, których uda im si? skorumpowa? i przej??.

St?d te dziesi?tki czy setki przeró?nych channelingów w których szeptacze ... mówi? ludziom co i jak maja robi? to ich ci niby opiekunowie zbawi?..... naiwno??, nikt nas nie zbawi. Musimy zrobi? to sami.
Ca?a wiedza i MOC jest w nas, w ka?dym z nas, wystarczy uwierzy? w siebie i pój?? drog? zaufania w wiedz? m?dro?ci , która jest systemem warto?ci Stwórcy wszechrzeczy, przekazywanym nam od zawsze.
Nasza intuicja , etyka i moralno?? oraz m?dro?? serca, czyli logika i uczucia pomog? nam w tym doskonale.
My sami musimy napisa? NOW? HISTORI? LUDZKO?CI.... b?dzie taka jakie warto?ci w niej uznamy za najbardziej istotne.

Kiara.

Kiara.
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 23, 2016, 15:26:46 wys³ane przez Kiara »
  • Kiara
  • Administrator
  • Ekspert
« Odpowiedz #4 : Styczeñ 23, 2016, 15:35:49 »

cala dyskusja....

Adam Wojterkowski Te cywilizacje wg mojej teorii mog? by? ?wiatami równoleg?ymi, na innych g?sto?ciach, wcale tu baz nie musz? mie?. Oni tu s?...

Lubi? to! · Odpowiedz · 2 · 18 stycznia o 16:54

Maciej Grzesiak
Maciej Grzesiak je?li przyj??, ?e zeszli?my na Ziemi? w celu nabrania do?wiadczenia dok?adnie takiego, jakie otrzymujemy, to to co dzieje si? w kwestii inwazji islamu jest nasz? nauk?, któr? sami sobie wybrali?my do prze?ycia, do do?wiadczenia.
najwa?niejsze wydaje mi si? zachowanie spokoju, nie poddawanie si? emocjom, wydatkom energii, któr? przecie? wszystko w swojej podstawowej wersji jest.
najlepsz? broni? na "wroga" to zbombardowanie go wi?zk? czystej mi?o?ci.
Lubi? to! · Odpowiedz · 18 stycznia o 17:05

Adam Wojterkowski
Adam Wojterkowski Macieju, to zale?y jak? teori? uznajemy...
Ja sk?aniam si? do teorii o Annunakach i ich modyfikacji genetycznej, by stworzy? cz?owieka. To oni nam "obci?li" nasze DNA, które "naukofcy" nazywaj? ?mieciowym.
Dla mnie tu jest pies pogrzebany...
Lubi? to! · Odpowiedz · 18 stycznia o 17:15 · Edytowany

Maciej Grzesiak
Maciej Grzesiak Adam, czy s?dzisz, ?e jak ju? twoje ?mieciowe DNA uzna, ?e czas zgni?, to i ty znikniesz? czy jednak jest co? dalej...
Lubi? to! · Odpowiedz · 18 stycznia o 17:11

Adam Wojterkowski
Adam Wojterkowski jasne, ?e jest co? dalej, bo wg Sitchina, dostali?my cz??? swojego DNA od nich na prawach królewskich, to jest ta (dla mnie) iskra Bo?a...
Lubi? to! · Odpowiedz · 18 stycznia o 17:13

Maciej Grzesiak
Maciej Grzesiak chyba si? nie rozumiemy...
?wiat fizyczny z islamem, DNA i ca?? reszt? tych wszystkich spraw, dzi?ki którym mo?emy do?wiadcza? i uczy? si? jest tylko wierzcho?kiem góry lodowej. tutaj jeste?my tylko na chwil? w konkretnym celu.
je?li ludzie b?d? kierowa? swoj? uwag? a wi?c i swoj? energi? na gro?b? islamu, to to si? w ko?cu wydarzy, jak Boga kocham.
Lubi? to! · Odpowiedz · 18 stycznia o 17:47 · Edytowany

Adam Wojterkowski
Adam Wojterkowski No to faktycznie si? nie rozumiemy, bo ja twierdz?, ?e to si? wydarzy. Dlaczego niby, to by si? nie mia?o wydarzy?? bo co? jeste?my m?drzejsi? bardziej kochamy? wojny by?y, s? i b?d?, tak pokazuje historia. Ignoruj?c histori? sami stajemy si? ignorantami...
Lubi? to! · Odpowiedz · 18 stycznia o 18:20

Malgorzata Kiara
Malgorzata Kiara Adam Wojterkowski Iskra Bo?a .. to jest ogie? ?ycia, nasza Energia / Duch który wciela si? w materie i powoduje jej o?ywienie. Natomiast genetyka odpowiada za budow? cia?a materialnego, za jego w?a?ciwo?ci i mo?liwo?ci duchowo , fizyczne, oraz wygl?d ...Zobacz wi?cej
Lubi? to! · Odpowiedz · 1 · 18 stycznia o 21:59

Adam Wojterkowski
Adam Wojterkowski Co mam Ci powiedzie?? ci?gle podkre?lam, ?e to wg mnie, ale nie jestem geniuszem, myl? si? pope?niam b??dy, ale staram si? my?le? samodzielnie, bo tak mój ?wiat postrzegam. Podkre?lam, to tylko moje wizje i moje przemy?lenia...
Nie lubi? · Odpowiedz · 1 · 18 stycznia o 22:07

Malgorzata Kiara
Napisz odpowied?…

Malgorzata Kiara
Malgorzata Kiara Nic nie musisz mi mówi? ka?dy odkrywa wiedz? w swoim rytmie, ja si? dziel? tym co wiem, a wiem ca?kiem nie ma?o.
Trudno jest mi tu opisywa? wszystko, poza tym istnieje wiele rozpowszechnianych wersji informacyjnych w których jest cze?? prawdy, albo s? niedomówienia.Ja nie mog? udowodni? ?e moja jest prawdziwa, bo jak?
Ale kto logicznie my?li i ma ju? jak?? wiedz?, zrozumie szybciej o czym ja pisz?.
Ja przekazuj? wiedz? w bardzo ma?ym gronie, bo ?eby j? zrozumie? w pe?ni trzeba by? do tego ju? przygotowanym. a, to jest naprawd? trudny temat.
Lubi? to! · Odpowiedz · 18 stycznia o 22:15 · Edytowany

Adam Wojterkowski
Adam Wojterkowski czyli co? mam si? podda??
Lubi? to! · Odpowiedz · 18 stycznia o 22:14

Malgorzata Kiara
Napisz odpowied?…

Malgorzata Kiara
Malgorzata Kiara Absolutnie nie ! masz szuka?, do?wiadcza?, analizowa? , wyci?ga? wnioski.. a najwa?niejsze masz ?y? etycznie nie ba? si? wyzwa? , stawia? im czo?a i i?? drog? m?dro?ci serca, ufaj?c swojej intuicji.
Adam nie mia?am w tym pobycie czasu na spotkanie z Tob? ?eby porozmawia?, mo?e w nast?pnym nam si? uda.
Emotikon smile ps. nasze DNA .. to antena energetyczno , biologiczna w materii , która otwiera swoje mo?liwo?ci dla fizyczno?ci do kontaktu z pierwotnym kodem ?ycia.
Lubi? to! · Odpowiedz · 1 · 18 stycznia o 22:20 · Edytowany

Adam Wojterkowski
Adam Wojterkowski Dopóki ?yj?, mam czas Emotikon smile
Lubi? to! · Odpowiedz · 18 stycznia o 22:18

Malgorzata Kiara
Malgorzata Kiara I tak trzymaj ..... Emotikon smile
Lubi? to! · Odpowiedz · 1 · 18 stycznia o 22:20

Malgorzata Kiara
Napisz odpowied?…

Malgorzata Kiara
Malgorzata Kiara Sekret naszego obecnego ?ycia polega równie? na tym ?e TYLKO ono ma materialn? form?, w ?wiatach równoleg?ych tego nie ma. MY fizyczni w TU i TERAZ posiadamy najwi?ksz? wiedz? i moc w stosunku do ca?ej przesz?o?ci.

MY , TU i TERAZ tworzymy aktualn? matryc? energetyczn?, która jest jak piecz??,"przystawienie" jej do ?wiatów równoleg?ych ... ustawia je w jej ramach , czyli zmienia i zeruje ich istnienie.
Gdy si? to dokona ju? ich nie b?dzie, b?d? zapisem wspomnie? bez mo?liwo?ci dalszego tworzenia swojej energetycznej wizji. Wszystkie nasze aspekty w nich pozostawione wróc? do naszej Energi , tworz?c ponownie z ni? JEDNI?.

Ju? nigdy wi?cej nie b?dziemy podzieleni, ani rozdzieleni. Energetyczne ?wiaty równolegle nie b?d? istnia?y niezale?nie od obecnego fizycznego.
Lubi? to! · Odpowiedz · 1 · 19 stycznia o 02:20 · Edytowany

Maciej Grzesiak
Maciej Grzesiak "jak powstrzyma? z?o..."
co jest z?e a co jest dobre? dla kogo? kiedy?
Lubi? to! · Odpowiedz · 19 stycznia o 10:52

Malgorzata Kiara
Malgorzata Kiara Z?em jest wszystko co ingeruje w przestrze? drugiego cz?owieka bez jego zgody.
Gdy jest to stawianie swojego dobra jako nadrz?dno?? wobec dobra drugiego cz?owieka.
Ale równie? to wszystko, co blokuje nasz? ewolucje, co usi?uje cofn?? w rozwoju ju? osi?gni?ty poziom ?ycia.

Wszystko co wprowadza obni?anie naszej wibracji wbrew naszej woli indywidualnej i grupowej, to wszystko jest z?em... co d??y do zablokowania informacji w celu pozbawienia wiedzy innych, przej?cia nad nimi kontroli i w?adzy wbrew ich woli, oraz programowanie i blokowanie my?li i uczu? drugiego cz?owieka.
Z?em najwi?kszym jest pozbawienie ?ycia i zdrowia cz?owieka , bo to s? najcenniejsze nasze dary.
Lubi? to! · Odpowiedz · 19 stycznia o 11:09

Maciej Grzesiak
Maciej Grzesiak najlepiej uczy? si? na b??dach, prawda? w?a?nie z tego powodu mamy tu cia?o fizyczne, aby móc do?wiadczy? tego, co jest niemo?liwe b?d?c w wysokiej wibracji.
wnioskuj? zatem, ?e wszystko co uwa?amy za z?o to nic innego jak jedynie mo?liwa droga ku poznaniu, ku do?wiadczeniu, ku rozwojowi. jak zatem mo?na dzieli? na dobro i z?o, skoro wszystko jest jednym i d??y ku jednemu?
Lubi? to! · Odpowiedz · 19 stycznia o 11:14

Maciej Grzesiak
Maciej Grzesiak innymi s?owy kwestionowanie rzeczywisto?ci poprzez jej ocen? (dobre - z?e) to jak pluni?cie Bogu w twarz za przeproszeniem.
Lubi? to! · Odpowiedz · 19 stycznia o 11:17

Malgorzata Kiara
Napisz odpowied?…

Malgorzata Kiara
Malgorzata Kiara Bez przesady ... mamy system warto?ci w ka?dych okoliczno?ciach nas on obowi?zuje.
Po to dano nam mózg , serce i woln? wol? ?eby?my dokonywali wyborów. zasada "nie czy? drugiemu co tobie nie mi?e" , powinna mie? równie? awers co jemu nie mile.... Ka?dy z?o i dobro ocenia swoj? miar? , jest to normalne i naturalne, ale wzrastaj?c podnosimy miar? .. na tym polega ewolucja.
gdyby?my wszystko akceptowali jak leci... jako swoje dobro to nadal biegali by?my z maczug?.
Lubi? to! · Odpowiedz · 19 stycznia o 11:46

Maciej Grzesiak
Maciej Grzesiak w?a?nie staram si? nie przesadza? w ?adn? stron? tylko znale?? równowag? mi?dzy tym co wiem a gdzie si? znajduj?.
mózg jak i reszta organów fizycznych, wszystko co wci?? uwa?amy, ?e nas determinuje tutaj, to zaledwie jedna ze sk?adowych ka?dej ziemskiej istoty. góra lodowa ?wietnie to obrazuje.
przede wszystkim jeste?my "duchem", nawet jak sp?onie nasze DNA w popio?ach islamu my nadal b?dziemy ?y?! zrozumienie, ?e najprawdopodobniej to w jakim stanie zostawiamy swój ?wiat, swoje otoczenie, ma wp?yw na nasze ?ycie, poniewa? najpewniej tu wrócimy, wi?kszo?? z nas, doko?czy? nieodrobion? lekcj?, która z ka?d? klas? b?dzie trudniejsza o ile si? nie opami?tamy.
Nie lubi? · Odpowiedz · 1 · 19 stycznia o 12:22

Maciej Grzesiak
Maciej Grzesiak pytanie jest wci?? otwarte. ka?dy musi sobie sam na nie odpowiedzie? co chce do?wiadczy?, jakiej nauki potrzebuje. kieruj?c energi? na zewn?trz, zajmuj?c si? sprawami narzuconymi przez zewn?trze, po?wi?caj?c temu równie? czas dajemy temu energi?, pozwalamy na trwanie.
dlaczego wi?c nie zacz?? my?le? pomimo wszystko co na zewn?trz jest brzydkie i z czym si? nie zgadzamy o tym co jest dla nas pi?kne i przyjemne?
Lubi? to! · Odpowiedz · 19 stycznia o 12:29

Malgorzata Kiara
Napisz odpowied?…

Malgorzata Kiara
Malgorzata Kiara Ka?dy z nas jest INDYWIDUALNO?CI? OSOBOWO?CIOW? , , która niesie w swoim wn?trzu osobisty kod ?ycia. On za? "wy?wietlany " jest zewn?trznie, tworz?c plan naszego ?ycia z jego wszystkimi zdarzeniami, obrazami , my?lami i uczuciami.
Zale?nie od w?asnej ?wietlisto?ci , uczuciowo?ci i logiki ( inaczej poczucia swojego dobra) powo?ujemy do istnienia potrzebne nam do do?wiadczania ( poznawania siebie i rozwoju) takie , a nie inne zdarzenia.
One zawsze s? na miar? odczucia swojego dobra, które nie zawsze, a raczej jeszcze rzadko harmonizuje z dobrem uniwersalnym ca?okszta?tu ?ycia.
To jest prawid?owo??, bo uczestniczymy w "eksperymencie" ?ycie.... opartym na rozwoju indywidualnym, a nie zbiorowym. Owszem ?yjemy w zbiorowo?ciach grupowych ale ca?y czas s? to indywidualno?ci z woln? wol?.

Zatem poj?cie "brzydkie... ?adne".... jest odczuciem zupe?nie innym dla naszych zmys?ów, pomimo wzorca harmonijnej doskona?o?ci ,, którego depozyt zawsze jest w naszej pami?ci.Jednak ka?dy poziom rozwoju ma swój kod ?ycia i swoje wzorce,droga do doskona?o?ci jest bardzo d?uga... uczy nas odkrywania dobra i pi?kna.

??czy nas podobie?stwo , odpycha odmienno??, to jest naturalne , nauczy? si? mamy nie niszczenia odmienno?ci , poszanowania jej warto?ci, poczucia pi?kna i dobra na równi z w?asnymi.
Ka?dy ma prawo do ?ycia i ka?da grupa ma swoj? do tego przestrze? niech z niej korzysta, wówczas zapanuje spokój i pokój.
To tak równie? w kontek?cie islamistów... je?eli im nie jest dobrze z tym co maja, niech zmieni?, ale nie wolno im wymusza? zmian ( zreszt? nikomu) na tych , którzy tego nie chc?. Najlepiej jest dawa? pozytywny przyk?ad, który zainspiruje i zmobilizuje innych do osobistych zmian.

Lubi? to! · Odpowiedz · 19 stycznia o 14:06
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 23, 2016, 15:41:58 wys³ane przez Kiara »
Strony: [1]
Skocz do:  

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

voters sith darzlubie skyworldsv pomorska