cd...
Od oko?o 1993 liczba istniej?cych ju? stowarzysze? ezoterycznych i politycznych okre?li?a wspóln? p?aszczyzn? z Sion i sta?y si? skojarzeniem z nim, ale bynajmniej nie w takim samym stopniu, jak ich poprzedników, (np.: GLA, Les Loges Ecossais i Le Loge d ' . Or de Trismegistus nr '0 'z siedzib? w Lucernie, Szwajcaria, itp.)
Poza tym w ostatnim punkcie powy?ej musz? rozwa?y? ulotny sojusz z racji uk?adu z?o?ony, w ci?gu wielu wieków minionych, z pozoru ma?o prawdopodobnych kandydatów tej - Grupy - z powodu nadziei do przyspieszenia pewnych konkretnych zmiany w zbiorowej ?wiadomo?ci lub jako ?rodek do wspierania tego obecnego kr?gu. Takie pozornie bezbo?ne sojusze (jak to cz?sto ma miejsce) rzadko s? za pisemne lub utwierdzane, z ustalonym wyj?tkiem podpisanych kompaktów, kopie, które s? udzia?em ka?dej ze stron wy?acznie.
TRT: Czy Priory, reprezentuje taki sam jak ten zakon , który Gino Sandri reprezentuje? Czy to jest ten sam, który Pierre Plantard reprezentuje?
NH: Tak. Zakon Syjonu, dla którego Gino 'Sandri' dzia?a jako Sekretarz Generalny i Zakon Syjonu, który zaprosi? mnie do pe?nienia funkcji rzecznika s? jednym i tym samym. Nale?y jednak mie? na uwadze fakt, ?e cz?onkowie s? zwi?zani przez niektóre przysi?gi, statutów i wariantów, które s? notorycznie weryfikowane jako nag?e i istniej? pozornie niewyt?umaczalne zmiany z powodu dawnej klauzuli w statucie; ewidentnie zaprojektowanym jako bezpo?redni rezultat realizacji domniemanego dekretu papieskiego i Królewskiego nakazu z powodu którego aresztowano Philippe IV vis-à-vis , by?y tam wewn?trznie sprzeczne o?wiadczenia, odmowa potwierdzenia poprzednich twierdze? w odniesieniu do, lub kolejnych jednostek w rz?dzie. Ten ostatni przyk?ad mo?e obejmowa? nag?e zaprzeczenie i? kiedykolwiek zosta? po??czony po raz kolejny z rz?du. Takie nieprzewidziane sytuacje istniej? w Dziennikach statutu pod nr Statutu 0, którego tre?ci nigdy nie zosta?y upublicznione, ale Status egzystencje jest sporadycznie u?ywany.
TRT: Jak? rol? Priory gra dotycz?ce Rennes-le-Chateau? Czy stra?nicy tajemnicy tam?
NH: Tak. Sion jest stra?nikiem tajemnicy w Rennes-le-Chateau, który zosta?y uznany za tajemnic? pa?stwow? od ok.. 1153. CE. W rzeczywisto?ci to, co uzna? jako jeden podstawowy sekret posiada ca?? moc tajemnic pocz?wszy od historii ezoterycznej / okultystycznej w ?wiecie wspó?czesnym / metafizycznym.
TRT: Czy jest jaki? wi?kszy cel, oprócz tego, co stanowi cel Zakonie Syjonu?
NH: Again - Tak. By?em na jeden raz powiedzia?,nale?y stwierdzi? do?? dobitnie, ?e sjon i prawda raison d'etre by? jednym z powodów "pokoju na ?wiecie ...." To nie do ko?ca prawda, cho? kulminacja wielu z jego g?ównych celów b?dzie ostatecznie mog?a doprowadzi? do rozstrzygni?cia ró?nic mi?dzy G?ówn? duchow? wiar?-struktury, w znacznej liczbie, ??cz?cej lub identyfikuj?cej dzia?y wzajemnie podstawowe na ca?ym Wschodzie i Zachodzie usuwaj?c wszystkie pseudo-uzasadnione przyczyny walcz?cych i niezgody w oparciu o same ró?nice religijne.
Jednym z g?ównych celów, oprócz sta?ej ochrony osób, które, dzi?ki urodzeniu, sta?y si? cz?onkami rodzin sprzymierzonych bezpo?rednio lub w inny sposób do pierwotnego Desposyni (w tym potomków z rodzin Aposto?ów oryginalnych i praw, tych, którzy byli wydani za m?? i sp?odzi? potomstwo), jest rownie? ochrona obiektów sakralnych (b??dnie okre?lane jako relikwie), a dok?adna zlokalizowanych w okolicach Rennes. S? te? inne kwestie,na mówienie o których jeszcze nie otrzyma? pozwolenia , ale te? nie wiadomo jeszcze kiedy otrzyma i czy ja mam dostarczy? dalszych informacji.
TRT: Z jakiego powodu Priory i rzecznicy u?ywaj? sobie jako zwiastunów wskazówek dawanych spo?ecze?stwu, zach?caj?c je, do rozwi?zywania zagadek, dla których pytanie nie zosta?o jasno okre?lone, a na które nie jest bynajmniej oczywiste, ?e istnieje odpowiedz, któr? mo?na uzyska? na koniec rozwi?zania ? Czy to mi?dzypokoleniowy projekt artystyczny performance, a je?li tak, to co stanowi? magiczne rytua?u jakiego? rodzaju, jak równie? po co?
NH: My?lel?, ?e to jedno z najciekawszych pyta?, zw?aszcza, Tony Robinson dokona? podobnego stwierdzenia w filmie dokumentalnym. Jednak M.Robinson nie poinformowa?a s?uchaczy, ?e jego by?a "Born Again Christian ' ma niewielki lub ?aden wp?yw na jego wnioski, itp. Ponadto, mój stary przyjaciel Brian Sewell - krytyk sztuki, który sta? si? Historian - zosta? równie? poproszony przez dyrektorów do nie roszczenia sobie ?adnych ezoterycznych znacze? w dzie?a Leonarda. Ponadto jeden tak zwany ekspert cz?owiek z Oxford, stale okre?lony w Magdaleny jako "Maudlyn" - termin celowo wprowadzony przez za?o?yciela Magdalene College; Lord Audley, 1552, jako sposób odró?niania jego instytucji z kolejny z identycznej nazwie. Jednak wczesne prace biblijne nie pisz? jej nazwisko z ko?cow? liter? "e" i twierdzi si? - przez kolegium wicekanclerz - ?e litera "e" zosta? dodany przez wczesnych us?ug pocztowych troch? czasu w 19 wieku.
Po pierwsze. Wiele pyta? zadajemy siebie te s? stwarzane przez takie 'my?li pytaj?ce ' s? self-odkrywcze, wiedza hermetyczna, je?li czyni si? ogl?d na podstawie danego materia?u, o?wiadczenia i informacje lub "wskazówki", z których wiele wydaje si? - na pierwszy rzut oka - by? rozbie?nymi, a przy ogl?dzie dok?adnym na tle nale??cym do tego materia?u i / lub wskazówek , itp. jedno odkrycie jest rzeczywi?cie udzia?em samego siebie, to g??bokie-wej?cie -nie?wiadomego ?wicze? medytacyjnych we w?asne prze?ycia, jest to jednym z elementów któremu towarzyszy ca?kowite skupienie. Dodaniem do tego faktu to, ?e kiedy historyczne poszlaki lub raporty o tym, ma?o znanym fakcie s? rozpowszechniane przez osoby takie jak ja wytrwa?e osoby b?d? szuka? kolejnych informacji , opowie?ci i historycznych faktów, pójd? drog? tematu a? do miejsca jego pochodzenia. To jest w?a?nie tylko takie inspiruj?ce ?wiczenie, jak to, które daje nag?e i ca?kowicie nieoczekiwane po??czenia do bardziej znanych raportów wczesnych wydarze? historycznych.
Przecie? termin "Sion" mo?na by? brane dos?ownie oznacza punkt pocz?tkowy. To jest, w cz??ci, jeden z powodów, dla opisania kolejno?ci na stanowi?c? - w cz??ci - formu?? alchemii. Przecie? Lapis philosophorum, oprócz tego, ?e prawdziwe i przedmiot lub substancja, stanowi o? piasty lub punkt centralny, przez który lub do których wszystkie rozmy?lania prowadz?. On jest w centrum wszystkiego, co jest, by?o i zawsze b?dzie lub mo?e by?. Zatem przyznaje pomy?lmy o Coign Vantage, z którego wszystko wychodzi , co istnieje, co wida? na pierwszy rzut oka oczami!
W istocie, Sion zajmuje si? konkretami pierwotnych wydarze?, na których fa?szywie-uczy? historii, wraz z rozwojem ludzko?ci, a po drodze realizowa? nie?wiadome przygotowanie do celu stania na stra?y kilku konkretnych zabytków kluczowych dla prawdziwych sk?adników zachodniej cywilizacji. Jednak?e, poniewa? ?wiat jest teraz o wiele bardziej bystry miejsc takich opieka sta?a si? równie wa?na dla wiedzy wschodniej i Bliskiego Wschodu w poj?ciu historii. Dla "Sanktuarium Wn?trza " z Sion istnieje i nic takiego, jak "Dark Ages".
Po drugie. Jak do Sion maj? si? wspó?czesne lub Mi?dzypokoleniowe ?wiczenia Sztuki Performance. Jest to wi?c, wiem ?e ma to swój cel , a sama idea determinowa?a takie stwierdzenia jak "Ca?y ?wiat jest scen? ..... i itp." w rozumieniu ca?kowicie nieoczekiwanym i nowym. Jednak?e,w tym samym czasie gdy niektóre niezwi?zane, niewtajemniczone osoby i gruy, od po?owy 1980 roku - usi?owa?y zawi?za? sojusze z Sion, a jednocze?nie robi? rzeczy, które wp?ywaj? jako dodatkowe materia?y do zakonnego tygla przyczyniaj?c si? do "przesuni?cia cienia", którym jest Zakon Syjonu, tworz?c fa?szywe wnioski jego istnienia. Takie zak?ócenia maj? tendencj? do pracy na korzy?? zakonu, zw?aszcza w czasie zenitu w tym okresie z powodzeniem nie nieodró?nienia si? zmian wewn?trznych, (i powoduje to kilka wstrz?sów), wyst?puj?cych w tym samym czasie.
B?d? co b?d?, odpowied? na poj?ciu Sion na razie mi?dzypokoleniowe ?wiczenia Sztuki Performance brzmi "NIE", ale jej niektóre starsze istnienia s? akceptowane, telewizj? satelitarn? maj? spo?ecze?stwa - czasami - staje si? ona bardziej zbli?ona do ?wicze? mi?dzypokoleniowych celem protestu na to co dzieje si? Ko?ciele katolickim, i rozumiem to, ?e przez twierdzenie "Mi?dzypokoleniowe" odwo?ujesz si? bezpo?rednio do pokolenia konkretnych rodzin i ich zwolenników, itp.
TRT: Czy system rankingowy sam jako taki, zosta?o opublikowany w mesja?skim Legacy i mo?na to przypisa? Jeana Cocteau? Ilu cz?onków on liczy dzi?? Co to jest proces aplikacji?
NH: No, Zakon jako wewn?trzna struktura zmieni? si? nieznacznie od tego co jest cytowane we wszystkich pismach do czasów aktualnych, i nie ma on procesu aplikacji. Jednym z nich jest blisko?? rodowa , ale tylko wtedy, gdy jest dziedziczna , niedosz?y cz?onek postanawia przekaza? swoje miejsce w porz?dku kolejnemu przedstawicielowi rodu. Posiadania dziedzictwa i nale?nej rangi dla spadkobiercy w ci?gu rodowym Sion odmówi?, nale?nego im dziedzictwa, mog? oczekiwa?,po wprowadzaniu do porz?dku w pó?niejszym terminie - nigdy inaczej . Jest to przypadek, Zakon Syjonu on nie wygl?da inaczej gdzie indziej dla odpowiedniego kandydata lub kandydatów; jest to co?, co mia?o miejsce w ci?gu ostatnich 1314 lat temu w odniesieniu do rzekomo English cz?onka najstarszego potomka m?skiego.
TRT: W przesz?o?ci stworzy?em hipotez?, ?e istnieje kalendarz ksi??ycowy ukryty w przegl?dzie systemu Priory. Czy uwa?asz, ?e mam racj??
NH: Z ca?? pewno?ci? tak ,nie jest wyj?tkiem WZ, ('Nauttonier "), istniej? trzy Seneszal. Nie mog? w tej chwili przekaza? ca?ej struktury wiem ?e obecna chyba ma to, ?e nadal zachowuje ?lady piramidalnej struktury. Jednak g?ówny trzon uk?adu obejmuje trzy, górny rzut, (patrz wy?ej), a tak?e pi?? innych. Do tego w?a?nie dwadzie?cia innych kojarzy si? g?ównie dzi?ki przyrodzonym prawem. To daje w sumie dwudziestu o?miu, (z wyj?tkiem naszego GM), ale tylko trzynastu cz?onków Zakonu posiadaj? prawa g?osu do naboru nowych cz?onków "w" lub weta propozycji i wprowadzania zmian do Statutu Generalnego.
TRT: Czy Priory ma na celu planowania jakichkolwiek politycznych manewrów w przysz?o?ci? Czy twoi koledzy pracuj? manipulowa? ?wiatowymi wydarzeniami za kulisami w jakikolwiek sposób?
NH: Tak.
TRT: W ostatnich wywiadach mówili o krzy?u Hendaye i jego przes?aniu apokaliptycznym. Wydaje si?, ?e mamy do czynienia z ogromn? katastrof? wkrótce. Czy to informacja, ?e Zakon Syjonu oficjalnie przestrzega?
NH: Tak
TRT: Czy s? rzeczywi?cie ogromne podziemne struktury pod Rennes-le-Chateau, jak sugeruje si? w mojej ksi??ce Merowingów Mythos ? W przesz?o?ci pisa?em o tym, jak niektóre z nazw miejscowo?ci i legend ludowych, to pozostawione tropy przez Priory, wydaj? si? on wskazywa?, ?e RLC jest metaforycznym "centrum ziemi", a to góra bezpiecze?stwa, na której Noe wyl?dowa? jego ark (lub Deukalion i Pyrra). I sugeruj?, ?e Góra Cardou mo?e by? pod??czona do "góry Kardo" wspomnianej w "Ksi?dze Jaskini Skarbów." Co o tym s?dzisz?
NH: Tak.
TRT: Czy te podziemne struktury s? dost?pne dla wszystkich, czy tylko ludzi niektórych? Czy istniej? tylko pewne warunki, w których wej?cia mo?na zobaczy??
NH: Wej?cia mog? by? postrzegane tylko z okre?lonych punktów na pó?nocnej stronie Sals Valley i od Arques. Istnieje równie? czysty widok lub linii wzroku z jednego okna w zamku w Serres i od stanowiska Tombeau na Pontils. Ca?y kr?g wej?ciach jest wyra?nie widoczny w miesi?cach zimowych od Mont Bugarach.
Takie ?rodki dost?pu s? ale dost?pne tylko w okre?lonych porach roku. (Na pocz?tku stycznia do ko?ca marca tylko jedno wej?cie nigdy nie by? ca?kowicie bezpieczne w u?yciu.)
TRT: Jaki zwi?zek istnieje, je?li w ogóle jest , mi?dzy tymi strukturami i Grobem który zosta? odkryty przez Ben Hammott w filmie Bloodline ?
NH: jeden, wytrwa?o??.
- See more at:
http://translate.googleusercontent.com/ ... YSxZB.dpuf
http://translate.google.pl/translate?hl ... 6bih%3D575